U23 MM: Pajusalule pronksmedal

Vahur Mäe, toimetaja   |   24. juuli 2011, 17:29

Täna on Amsterdamis toimuvatel alla 23.aastaste maailmameistrivõistlustel finaalide päev. Ühepadisõudja Kaisa Pajusalu hoolitses taaskord eestlaste medalisaagi eest, kui võitis pärastlõunal toimunud finaalis väikeriigile pronksmedali.

World_Rowing_Champ_U23_2011Viimasel kahel aastal nendelt tiitlivõistlustelt hõbemedaliga naasnud treener Ulvi Lutoskini hoolealune Pajusalu näitas tänavu taas tippklassi, kui lõpetas rahvusvahelises täiskasvanute konkurentsis tippklassi jõudnud leedulanna Donata Vistartaite (7.28,04) ja üllatuse serveerinud sakslanna Carina Baer’i (7.33,02) järel ajaga 7.37,03 pronksmedalil. Sõitu juhtis kolmveerand distantsist Baer Vistartaite ees. Pajusalu, kel tänavused maailmameistrivõistlused jäävad vanuse tõttu viimasteks, liikus alguses neljandana ning kui läbitud oli ligi pool võistlusmaast tõusis kolmandaks, hoides medalit kinni lõpuni.

2011_U23_MM_Kaisa_Pajusalu_Foto-P.Purge
Tänasest on Kaisa Pajusalul ühepaadil kolm tiitlimedalit.          Foto: Priit Purge

Neljas positsioon kuulus tulemusega 7.42,01 Serbia esindajale Ivana Filipovicile, kellele järgnesid hollandlanna Nicole Beukers (7.50,81) ja tänavusel hooajal oma tasemega üllatanud azerbadzaanlanna Iskra Angelova (7.52,13).

Vahetult peale finaali toimunud telefoniusutluses andis üliõnnelik Pajusalu mõista, et tänavune pronks on visa töö tulemus. „Hõbemedaleid võites on mul varasemalt vast rohkem õnnegi olnud. Tänane pronks on aga ühtlaselt tugevas tasemes visa töö tulemus“, märkis tituleeritud pärnulanna.

„Hooaja edasised plaanid näevad ette edukat esinemist Sloveenias toimuvatel maailmameistrivõistlustel, kus jagataksejärgmise aasta Londoni olümpiapääsmeid“, andis Pajusalu mõista, et kõik käib selle nimel, et tuua Eestile Londoni pilet.

Pajusalu edu üks peaarhitekte, treener Ulvi Lutoskin oli ilmselgelt hoolealuse tegude üle rahul ning võttis sportlase esinemise kokku lühidalt: „Naisühepaadisõudjate tase on varasemast kõrgem ja tõuseb üha. Ennustanuks ka hollandlanna Beukersi sekkumist medalijagamisse, kuid tänane esikolmik oli minugi favoriitide nimekirjas“.

Pärnust pärit Pajusalu treenib Pärnu Sõudekeskus Kalevis ning on lisaks ühepaadil võidetud medalitele edukas olnud ka paarisaeru kahepaadil – aastatel 2006 ja 2007 võitis ta koos narvalannast paarilise, nüüdsest tippspordist loobunud Jevgenia Rõndinaga juunioride maailmameistrivõistlustel kuld-ja hõbemedali.

Medalivõitjat ning tema treenerit on kõigil pöidlahoidjail võimalik tervitada juba täna öösel kell 00.20 Tallinna Lennujaamas.