Kauaoodatud Alfa stardib juba eeloleval laupäeval

Vahur Mäe, toimetaja   |   18. jaan. 2012, 15:11

Laupäeval, 21. jaanuaril, toimub Tallinna Spordihallis Põhjamaade suurim sisesõudmise võistlus Alfa, kus osalevad kõik meie sõudetipud ning tuntud atleedid piiri tagantki.

Esialgne stardiprotokoll (seisuga 20.01 kell 15.00)

Kauaoodatud jõuproov, mis kuulub samas ka sõudeliidu suurtoetaja EMT egiidi kandvasse sarja, stardib eelsõitudega kell 11.00, mil starti tulevad B klassi ehk 16-17. aastased tütarlapsed. Eelringid lõpetavad absoluutklassi mehed, keda esialgsete andmete põhjal koguneb starti kolme sõidu jagu ehk 48. Sealhulgas teevad kaasa kõik meie tipud eesotsas parima ergomeetrimehe Tõnu Endreksoni, talle konkurentsi pakkuva Allar Raja, Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo ja teistega. Taas üle mitme aasta on meie mehi kimbutama tulnud Alfa mitmekordne võitja valgevenelane Pavel Surmei.

Alfa_2011
Kaader 2011. aasta võistlusest.    Foto: Ants Liigus

Põnevaks kujuneda tõotava võistluspäeva kulminatsiooniks on kahtlemata meeste finaal, mis stardib kell 18.50. Enne seda saavad oma etteasteteks sõna näiteks invasõudjad, vabaklasside sportlased ehk teisisõnu mittesõudjad, erinevate vanuseklasside harrastajad, aga ka 4-liikmelised võistkonnad. Varasemate aastatega võrreldes on korraldajad suurendanud ergomeetrite arvu – kui enne sai korraga võistelda 12 atleeti, siis nüüd, ala üldise populaarsuse foonil on selleks numbriks 16.

Peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul tuleb välisvõistlejaid nii Lätist, Leedust, Soomest kui ka Valgevenest. Stardiprotokollist nähtub, et osavõtt tõotab ligi 500 osalejaga kujuneda aegade rohkearvulisemaks.