2009. aasta sõudehooaeg läheb käima

Vahur Mäe, toimetaja   |   17. apr. 2009, 16:35

Eeloleval nädalavahetusel ootab suurt osa Eesti sõudekoondisse pürgijaid ees rahvusvaheline hooaja avaregatt Croatian Open. Sealt jääb eemale Tatjana Jaansoni grupp, kes on laagerdanud Hispaanias ja võistelnud Hollandis.

666

Eesti Sõudeliidu ülesandmise põhjal lähevad esimesel päeval võistlustulle Alo Kuslap ja Rauno Talisoo roolijata kahepaadil, U23 vanuserühma ühestel Kaspar Taimsooo, Madis Mošarov ja Martin Neerot ning A-klassi ühesel Cristofer Hillep. Põnevusega oodatakse, milliseks kujuneb meeste ühepaatide vastasseis, sest on ju mullune paarisaeru neljapaat (va nooremas astmes ühesel startiv Taimsoo) nüüd üksteisega konkureerimas. Lisaks teeb eestlastest kaasa Valeri Prosvirnin.

Zagreb_Rowing_course
Võistluspaik                                               Foto: vsc.hr 

Naiste ühestel teevad avastardi Kaisa Pajusalu, Sille Vaiksaar ja Helen Tinkus. Roolijata neljapaatki läheb starti. Teisel päeval sõuavad Raja ja Latin paarisaeru kahepaadil, Pajusalu ja Vaiksaar ühinevad samuti duoks, Talisoo ja Kuslap jätkavad üksikaeru kahesel ning Prosvirnin, Mosarov, Neerot, Hillep, Taimsoo ja Kuzmin lähevad taas veele ühepaatidel. Huvitav saab olema jälgida ka roolijata neljase – Andrus Sabiin, Artur Maier, Martin Absalon, Ronald Väli – avastarti. Eestis ootab kandidaate ees 1.-3. maini kestvad koondise katsevõistlused.